- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Wat zijn aperitiefhapjes?
Aperitiefhapjes zijn kleine hapjes die voorafgaand aan een diner geserveerd worden. De bedoeling van een aperitiefhapje is dat het je eetlust opwekt. Omdat een aperitiefhapje klein is, wil je dat-ie barst van smaak. Denk aan een soep van gepofte knoflook die je in kleine glaasjes serveert, spiesjes van gamba’s of een amuselepel met doperwtenmousse en makreel. Kom niet in de verleiding om de porties te groot te maken: het gaat erom dat je even iets laat proeven en daarna meer zin hebt in het diner.
Hoeveel aperitiefhapjes heb je per persoon nodig?
Afhankelijk van het type hapje dat je serveert kan je op de aperitiefplank het beste rekening houden met rond de drie tot vijf stuks per persoon. Gefrituurde aperitiefhapjes of aperitiefhapjes met kaas en vlees vallen natuurlijk een stuk zwaarder dan een groentevariatie. Door de aperitiefhapjes beperkt te houden, blijft er bij iedereen genoeg ruimte voor de uiteindelijke maaltijd.
Zalm-komkommerroosjes
Met deze lekkere zalm-komkommerroosjes steel je met weinig werk de show.
Ingrediënten
½ citroen (schoongeboend)
1 el extra vierge olijfolie
1 el verse dille (fijngesneden)
1 komkommer
200 g gerookte zalmfilet
1 Rasp de gele schil van de halve citroen en pers 1 el sap uit. Meng het sap en 1 tl citroenrasp met de olijfolie en dille tot een dressing.
2 Sch...
00:39










