Snijd de kip een paar keer in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Halveer de worstjes in de breedte en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en worst in 5 min. rondom bruin. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe. Voeg de worteltjes met de bonen, tomatenblokjes, wijn en kruiden aan de kip en worst toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Cassoulet
Rijk van smaak en goedgevuld: dát is de Franse boerenstoof cassoulet. Klassiek bereid met worst en bonen of bijvoorbeeld als groentevariatie is dit gerecht al jaren een geliefde favoriet op iedere eettafel.
Cassoulet recepten
Zo maak je cassoulet
Ingrediënten
Aantal personen
600 gram kipdrumsticks | |
150 gram runderchipolata | |
2 tenen knoflook | |
2 eetlepel traditionele olijfolie | |
150 gram gesneden uien | |
300 gram geschrapte worteltjes | |
800 gram limabonen in blik | |
400 gram tomatenblokjes | |
150 ml witte wijn | |
2 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden |
Dit heb je nodig
braadpan