- 1
- 2
- 3
Waterzooi
Met een basis van kip of vis met aardappelen, groenten en room dient deze Vlaamse klassieker al jaren als favoriet in vele huishoudens. Heerlijk als avondmaaltijd of lunch. Vers brood erbij en smullen maar!
Ingrediënten

Wat is waterzooi?
Waterzooi is een typisch Gents gerecht gemaakt van kip of vis, groenten, room en aardappelen. Opgediend samen met brood. Het houdt het midden tussen soep en een stoofgerecht. Waterzooi betekent eigenlijk ‘gekookt in water’. Het gerecht werd oorspronkelijk gemaakt van zoetwatervis uit de plaatselijke rivieren en grachten. Later werd de vis vervangen door kip en kreeg het de naam Gentse waterzooi. Tegenwoordig kent dit gerecht ontelbaar veel receptvariaties met zowel vlees, vis als veggie.

Kan ik waterzooi bewaren en opwarmen?
Waterzooi kan je in een afgesloten bakje maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Laat de waterzooi na bereiding eerst afkoelen om te voorkomen dat-ie sneller bederft. Je kunt waterzooi ook invriezen en 3 maanden in de vriezer bewaren. Weer zin in dit gerecht? Ontdooi de waterzooi dan een dag van tevoren in de koelkast, dit zorgt ervoor dat-ie geleidelijk ontdooit. Je kunt de gewenste maaltijdportie opwarmen in een pannetje op laag vuur.
Waterzooi van zalmfilet met venkel
Ben je op zoek naar een lekker licht recept met vis? Ga aan de slag met dit recept voor waterzooi met zalmfilet en venkel.
Waterzooi met zalmfilet en venkel maken:
Snijd 3 bosuitjes in stukken van 1 centimeter. Snijd het groen van 2 venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken. Smelt 40 gram boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 minuut. Schep de venk...
02:55