Appelflappen
Appelflappen

Appelflappen

Appelflappen maken is een koud kunstje. Een goede goudreinet heeft een lekkere friszure smaak van zichzelf. Met bladerdeeg, kaneel, rozijnen en suiker maak je er in de kortste keren heerlijke appelflappen van. Bij Allerhande vind je de beste recepten om zelf appelflappen te bakken.

Appelflappen

Appelflappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
  2. Schil ondertussen de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de helft van de suiker in een kom.
  3. Verdeel steeds ca. 3 el vulling over de helft van elk plakje bladerdeeg, houd rondom een rand vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk de randen met de tanden van een vork goed op elkaar.
  4. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.