- 1
- 2
- 3
Eiernoedels
Door de toevoeging van ei zijn eiernoedels geler en net iets voller van smaak dan gewone noedels. En je zet ze zó op tafel!
Ingrediënten

Wat zijn eiernoedels?
Eiernoedels kom je ook weleens tegen onder de naam ‘eiermie’. Andere naam, zelfde product. Door het ei zijn ze wat geler dan andere soorten noedels. Je hoeft ze maar kort te koken voordat ze gaar zijn: ongeveer 5 minuten. Daarna spoel je ze af onder koud stromend water, zodat de noedels niet doorkoken en daardoor papperig worden. Reken op ongeveer 65 tot 75 gram ongekookte noedels per persoon voor een hoofdgerecht. Tijdens het koken zetten de noedels nog uit, waardoor je met deze hoeveelheid goed uitkomt.

Eiernoedels: hoe bewaren / invriezen / opwarmen?
Je kunt ongekookte eiernoedels koel en droog lang bewaren: ten minste 1 jaar. Eenmaal gekookt en afgekoeld kun je eiernoedels goed afgesloten 2 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook: gekookte eiernoedels zijn in de vriezer 3 maanden houdbaar. Ongekookte eiernoedels invriezen is niet nodig, omdat ze zo lang houdbaar zijn. Haal de eiernoedels de avond voor gebruik uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Opwarmen gaat het beste omscheppend in een wok of koekenpan met een beetje olie. Verwarm ze niet te lang, want dan worden de eiernoedels papperig.