Rijstnoedels
Rijstnoedels

Rijstnoedels

Rijstnoedels lenen zich perfect voor snelle doordeweekse recepten. Je zet ze in een handomdraai op tafel als roerbak of in noedelsoep.

Noedelsalade met broccolirijst, rivierkreeftjes en gemberdressing
Noedelsalade met broccolirijst, rivierkreeftjes en gemberdressing

Noedelsalade met broccolirijst, rivierkreeftjes en gemberdressing

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 225 g rijstnoedels
  • 400 g broccolirijst
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • 410 g atjar tjampoer
  • 6 salade-uitjes
  • 200 g verse rivierkreeftjes
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet de noedels hierboven af. Laat uitlekken.
  2. Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en schep door het noedels-broccolirijstmengsel.
  3. Laat de atjar uitlekken. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Meng de atjar en salade-ui met de rivierkreeftjes door de noedels.
  4. Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de salade.