Gezonde salades

Gezonde salades

Salades hoeven niet altijd gezond te zijn, maar met de juiste ingrediënten maak je wel een écht gezonde salade. Vooral de topping en dressing zijn belangrijk. Croutons? Die maak je van volkorenbrood. Kom maar op met die gezonde salade!

Gezonde pastasalade met cottagecheese, avocado en pijnboompitten

Gezonde pastasalade met cottagecheese, avocado en pijnboompitten

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snipper de uien en snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
  3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar 3 el van het kookvocht (per 4 personen).
  4. Schil ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd de helft van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof. Doe de cottagecheese met de rest van de olie, de helft van de pijnboompitten, de knoflook, 2 el citroensap en 2 el citroenrasp (per 4 personen), het achtergehouden kookvocht en peper in een hoge beker. Voeg de grofgesneden avocado en de ui toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  5. Meng de pasta met het cottagecheesemengsel en de rucola. Verdeel de blokjes avocado erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en zwarte peper.
Wat voor salade is gezond?

Wat voor salade is gezond?

Er zijn verschillende slasoorten waarmee je een gezonde salade kan maken. Sommige soorten zijn voedzamer dan andere soorten. Hoe donkerder de bladeren, hoe gezonder de sla. Hier zitten namelijk meer voedingsstoffen in. Ga bijvoorbeeld voor een salade met boerenkool of spinazie. Hou je hier niet van? Dan kun je het best voor romaine sla gaan. Groenten en peulvruchten maken een maaltijdsalade ook gezond. Voeg liever geen dressing toe, want deze maken je maaltijd al snel ongezond door de hoeveelheid suikers en vetten.

Wat is de beste salade om mee te lunchen?

Wil je een keer met iets anders dan een boterham lunchen? Ga voor een gezonde lunchsalade. Vaak een stuk voedzamer en ook nog eens snel klaar te maken. Probeer eens een witlofsalade met fruit en walnoten. Of neem een gezonde linzen-, kool- of pastasalade mee naar kantoor. Wij zijn fan!

Wat is de beste salade om mee te lunchen?