Spinaziesalade
Spinazie kun je ook rauw eten: je maakt er de lekkerste spinaziesalade van, dankzij de kruidige smaak van de blaadjes. Vul de spinazie aan met je favoriete ingrediënten, zoals feta, geitenkaas, ei, kip en avocado. Knalgroen genieten!

Spinaziesalade met spek, ei en spinazie-yoghurtdressing
Ingrediënten
4 personen
4
middelgrote eieren
1
eetrijpe avocado
150 ml
Arla biologische yoghurt
2 tl
geraspte mierikswortel
400 g
spinazie
70 g
uitgebakken ontbijtspek
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
- Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- Pureer er in delen ¼ van de spinazie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rest van de spinazie in een ruime schaal. Breek het spek in stukjes en strooi over de spinazie. Snijd de rest van de avocado in plakjes en verdeel er ook over. Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en serveer.