Salade caprese
Salade caprese

Salade caprese

Italiaans avondje op de planning? Dan mag een salade caprese natuurlijk niet ontbreken. Ga voor de traditionele salade of maak eens een pastasalade caprese. Welke variant je ook kiest: buon appetito!

Salade caprese recept

Salade caprese recept

  1. Snijd de trostomaten in parten. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Verdeel ze over een grote schaal. Scheur of snijd de buffelmozzarella in plakken van ca. 2 cm dik en verdeel over de schaal met tomaten.
  2. Breng de tomaten en mozzarella op smaak met het zout en peper. Besprenkel met de olijfolie. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en strooi over de salade caprese.

Waar komt de salade caprese vandaan?

Salade caprese is een traditioneel koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken. De herkomst van deze koude salade komt van het eiland Capri. Dit eiland staat namelijk bekend om ingrediënten als mozzarella, tomaten en citroenen. Nog zo'n leuk weetje: caprese staat symbool voor de Italiaanse vlag. Het rood van de tomaten, het wit van de buffelmozzarella en het groen van het basilicum.