Cannelloni recepten

Ciao cannelloni! Deze pastasoort is een echte beauty. Vul ’m met wat je maar lekker vindt; succes verzekerd. Niet te verwarren met ‘cannellini’, een bonensoort, of ‘cannoli’, want dát is een Siciliaans dessert.

Ingrediënten

Bereiding

Wat is cannelloni?

Wat is cannelloni?

Cannelloni is een buisvormige, gevulde pasta. In het Italiaans betekent het ‘grote pijpen’. Je kunt gedroogde pasta voor cannelloni kant-en-klaar kopen en die vullen, of verse lasagnebladen gebruiken. Dat laatste werkt gemakkelijker, omdat de gedroogde buisvormige pasta wat lastiger te vullen is. Je kunt de vulling dan op de verse lasagnebladen scheppen, die oprollen en overgieten met (béchamel)saus.

Cannelloni maken: hoe doe je dat?

Cannelloni maken: hoe doe je dat?

Cannelloni kun je gemakkelijk thuis maken van verse lasagnebladen. Eerst maak je apart de vulling die je op de lasagnebladen schept, vervolgens rol je de bladen op. Eventueel maak je de cannelloni na het oprollen af met extra kaas, waarna je ze bakt in de oven. Soms wordt de pasta ook nog overgoten met een béchamelsaus voor nog meer romigheid, maar dat hóéft niet.

Hoe vul je cannelloni?

Hoe vul je cannelloni?

De mogelijkheden voor het vullen van cannelloni zijn eindeloos. Zo kun je deze verse pasta vullen met aubergine en ricotta, tomaten en geitenkaas, paprika en magor of wintergroenten. Een kinderfavoriet, zeker deze versie met tomatensaus en gehakt.

Cannelloni als dessert: hoe maak je een zoete versie?

Cannelloni als dessert: hoe maak je een zoete versie?

Cannelloni als dessert serveren is niet gebruikelijk. Waarschijnlijk bestaat daarover wat verwarring vanwege de zoete Siciliaanse delicatesse ‘cannoli’. Paar letters verschil in taal, maar een wereld van verschil in type gerecht. Cannoli is namelijk juist perfect als dessert, maak bijvoorbeeld deze cannoli met citrus.

Cannelloni met geitenkaas

Zelf cannelloni maken kan je eenvoudig met verse lasagnevellen doen. Deze cannelloni maken wij zonder vlees of vis en met geitenkaas en lekker veel groente.

Tomatensaus maken
Snijd 2 tenen knoflook fijn. Halveer 200 g tomaatjes. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.  Voeg de tomaat, tijm,  1 el azijn en 42...

00:57

Direct aan de slag

Naar alle pasta