Tortellini
Tortellini

Tortellini

Ini mini tortellini. Deze kleine ringvormige pasta is super smaakvol! Er zit namelijk een heerlijke vulling in. Serveer ’m met je favoriete saus, of bijvoorbeeld in een soep of salade.

Hoe maak je tortellini met spinazie?

Hoe maak je tortellini met spinazie?

  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in parten en de knoflook grof. Doe de tomaatparten, de semigedroogde tomaten en 1 el olie uit het potje in de keukenmachine. Voeg de knoflook, kaas en het basilicum toe en maal tot grove tapenade.
  3. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne halve plakken.
  4. Verhit 1 el olie uit het potje van de gedroogde tomaten in een hapjespan en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de tapenade toe en schep om. Giet de tortellini af en meng door de groenten.
Wat is tortellini?

Wat is tortellini?

Tortellini is een Italiaanse pasta gemaakt van kleine deegrondjes die worden gevuld en dichtgevouwen in de vorm van een ring. Het pastadeeg is gemaakt van harde tarwe (durum) en eieren en wordt soms gekleurd met bijvoorbeeld spinazie, wat de tortellini een groene kleur geeft. De vulling kan vlees bevatten, maar ook kaas, groente of noten of een combinatie daarvan. Het verschil tussen tortellini en tortelloni is heel simpel: tortellini is kleiner, tortelloni groter. Het is makkelijk te onthouden door te denken aan ‘ini’ en ‘oni’. De ‘ini’ is de kleine variant, en dat scheelt maar een letter met ‘mini.’

Tortellini bereiden: hoe doe je dat?

Tortellini bereiden is supersimpel. Kook gedroogde tortellini in ruim water met eventueel wat zout 15 tot 17 minuten. Verse tortellini is sneller klaar: in zo’n 4 minuten (of als de pasta komt bovendrijven). Houd er bij het maken van de saus voor tortellini altijd rekening mee dat er al smaak in de pasta zelf zit.

Tortellini bereiden: hoe doe je dat?
Tortellini saus: welke saus bij tortellini?

Tortellini saus: welke saus bij tortellini?

Sauzen met vlees, kaas en/of groente (zoals tomaat, spinazie of champignon) en/of room doen het vaak goed bij tortellini. Welke saus het beste bij welke soort tortellini past, hangt af van de vulling. Het is lekker als de saus en de vulling elkaar aanvullen, en de saus de vulling niet overheerst.

Tortellini: hoe bewaren, opwarmen en invriezen?

Gekookte tortellini kun je eenmaal afgekoeld 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je tortellini langer bewaren, dan kun je de pasta invriezen: in de vriezer is tortellini 3 maanden houdbaar. Ontdooi de pasta door het een dag voor gebruik uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Maak er een saus bij en warm de ontdooide tortellini samen met de saus op in een pan of in de oven.

Tortellini: hoe bewaren, opwarmen en invriezen?