Pie maken
Pie maken

Pie maken

Een ‘pie’ (Engels voor gevulde taart) is altijd een verrassing. Wat komt er voor heerlijks onder dat hartige gouden korstje vandaan?

Chicken pot pie maken: zo doe je dat

Chicken pot pie maken: zo doe je dat

  1. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Halveer de kipfilets in de lengte. Kook ze op laag vuur in 13 min. gaar (pocheren). Houd tijdens het pocheren de bouillon tegen de kook aan. Neem de kip uit de pan, laat iets afkoelen en pluk met 2 vorken in kleine stukjes. Bewaar 300 ml bouillon (per 4 pies).
  2. Snipper ondertussen de ui. Halveer de prei in de lengte en was onder koud stromend water. Laat uitlekken en snijd in dunne halve ringen. Snijd de winterpeen in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de champignons in dunne plakjes van ca. ½ cm. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de peterselie fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui, prei en peen 8 min. op middelhoog vuur, tot de ui glazig is en de prei en peen zachter. Schep in een kom. Bak de champignons omscheppend 4 min. in de overgebleven olie. Meng de champignons, gepocheerde kip, peterselie en tijm met de rest van de groenten. Breng alles op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de boter in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 3 min. tot de bloem lichtbruin is (roux). Giet al kloppend met een garde in delen de achtergehouden bouillon in de pan tot een gebonden saus ontstaat. Breng het mengsel aan de kook en laat 3 min. doorkoken onder regelmatig roeren. Schep het groente-kipmengsel door de gebonden saus.
  5. Verdeel het kipmengsel over de ingevette ramequins. Klop het ei los en bestrijk de randen van de ramequins met het ei. Steek 4 cirkels die iets groter zijn dan de ramequins uit het taartdeeg. Leg op elke ramequin een deegcirkel en druk de randjes stevig aan. Maak met een mes in het midden van elke cirkel een inkeping, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak de chicken pot pies ca. 10 min., tot ze knapperig en gaar zijn. Serveer direct.