Pompoentaart
Pompoentaart

Pompoentaart

Pompoen is een veelzijdig ingrediënt waar je ook heerlijk mee kunt bakken. Maak eens een pompoentaart, zoet of hartig. Dit zijn onze lievelingsrecepten; met deze taarten steel je zéker de show.

Pompoentaart maken

Pompoentaart maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het gebroken lijnzaad met 21/2 el water en laat 5 min. staan. Doe de pecannoten, het boekweitmeel, de gedroogde pruimen, kokosolie, gemberpoeder, ahornsiroop en het zout in de kom van de keukenmachine.
  2. Voeg het lijnzaadmengsel toe en maal in ca. 3 min. tot zich een bal vormt. Vet de taartvorm in. Verdeel het mengsel er gelijkmatig over en druk stevig aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Kook ondertussen de pompoenstukjes in water in 10 min. gaar. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers alle vruchten uit. Giet de pompoen af en voeg de limoenrasp en -sap en kokosmelk toe. Pureer met een staafmixer.
  4. Meng de maïzena met 4 el water. Breng de pompoenpuree op middelhoog vuur al roerend aan de kook en voeg het maïzenamengsel toe. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken totdat een pudding ontstaat. Neem de pan van het vuur. Giet de pompoenpudding in de taartbodem en laat buiten de koelkast afkoelen en opstijven. Dit duurt ca. 1 uur.