Recepten met paaseitjes
Recepten met paaseitjes

Recepten met paaseitjes

Wil je Pasen dit jaar extra feestelijk maken? Of heb je gewoon te veel paaseitjes gekocht? Met deze recepten met paaseitjes maak je de meest verrukkelijke baksels.

Paaseitjes recepten

Cho­co­la­de­taart met gana­che en paasei­tjes maken: zo doe je dat
Cho­co­la­de­taart met gana­che en paasei­tjes maken: zo doe je dat

Cho­co­la­de­taart met gana­che en paasei­tjes maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 16 porties
  • 80 g cacaopoeder
  • 450 ml karnemelk
  • 450 g pure chocolade 72%
  • 250 g ongezouten roomboter
  • 300 g donkere basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 vanillestokje
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 250 ml verse slagroom
  • 250 g paasei met pralinevulling en hele hazelnoot

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Doe het cacaopoeder en de karnemelk in een maatbeker en roer met een garde tot een egaal mengsel. Zet apart.
  2. Breek de chocolade in stukjes. Doe de chocolade (250 g per taart) in een pan of vuurvaste kom en laat de chocolade au bain-marie smelten. Doe ondertussen de boter in een andere kom en klop in 3 min. licht en luchtig met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix in 3 min. romig. Voeg al mixend een voor een de eieren toe. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Voeg toe aan het botermengsel. Mix nog 1 min. Roer de gesmolten chocolade door het cacaomengsel.
  3. Zeef het meel boven een kom. Voeg om en om en rustig kloppend het chocolade-cacaomengsel, meel en zout in delen toe aan het botermengsel. Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar.
  4. Laat de taart 30 min. in de vorm afkoelen, neem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster. Breng ondertussen de slagroom aan de kook, neem van het vuur. Breek de rest van de chocolade en voeg toe, roer door en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig. Bestrijk de taart helemaal met de ganache. Halveer de paaseitjes met een scherp mes in de lengte en bedek de bovenkant van de taart ermee.