Paaslunch
Paaslunch

Paaslunch

Pasen is dit jaar net even iets anders. Maar van de paaslunch kun je nog altijd een bijzonder moment maken. Nu alleen nog de inspiratie vinden voor sprankelende gerechten. Hier zit je op de goede plek!

Paaslunch recepten

Adjaruli khachapuri (Georgische kaas-eibrood)
Adjaruli khachapuri (Georgische kaas-eibrood)

Adjaruli khachapuri (Georgische kaas-eibrood)

Ingrediënten

voor 2 porties
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 ml water
  • 7 g gedroogde gist
  • 1½ tl suiker
  • 325 g tarwebloem
  • 1½ tl zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 250 g mozzarella
  • 200 g feta 50+
  • 2 middelgrote eieren
  • 30 g ongezouten roomboter

Nodig in de keuken

  • deegroller
  • bakpapier
  1. Verwarm de melk met het water op laag vuur tot lauwwarm. Zet het vuur uit, voeg de gist en suiker toe en laat 10 min. staan.
  2. Zeef ondertussen de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Voeg de olie toe aan het melkmengsel en schenk bij de bloem. Roer met een houten lepel tot een samenhangend geheel.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem en leg het deeg erop. Kneed met je handen ca. 8 min. tot het deeg elastisch is. Bestuif het deeg met extra bloem als het nog te plakkerig is. Vorm een bol van het deeg en besmeer rondom met de olie. Leg in een kom, dek af met een schone, vochtige theedoek en laat 1½ tot 2 uur op een warme plek rijzen en in volume verdubbelen.
  4. Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat ondertussen de mozzarella uitlekken en rasp op een grove rasp (druk hem een beetje tegen de rasp voor het beste resultaat). Verkruimel de feta zo fijn mogelijk en meng door de mozzarella.
  5. Bestrooi het werkblad opnieuw met wat bloem. Haal het deeg uit de kom, kneed kort door en verdeel in 2 porties. Rol elke portie met behulp van de deegroller uit tot een rechthoek van 22 x 32 cm.
  6. Gebruik ¼ van het kaasmengsel om aan de lange zijden van beide rechthoeken 2 stroken van 2 cm te maken, maar laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de vrijgelaten randen over de stroken kaas en rol vervolgens op tot er in het midden een stuk van 9 cm overblijft. Breng de uiteinden per deeglap bij elkaar en knijp het deeg stevig tot een puntje, zodat er 2 ‘bootjes’ ontstaan.
  7. Verdeel de rest van de kaas over de bodem van de bootjes. Leg de broodjes met behulp van het bakpapier op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven ca. 15 min.
  8. Neem de broodjes uit de oven. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Maak een kuiltje in het midden van elk broodje en leg voorzichtig het eigeel erin. Bak nog 1-2 min. in het midden van de oven. Het eigeel hoort zacht te blijven.
  9. Halveer de boter. Neem de broodjes uit de oven, bestrijk de randen met de helften boter en leg de rest op de vulling naast het eigeel. Serveer direct.