Gevulde eieren
Gevulde eieren

Gevulde eieren

Gevulde eieren: gekookte eieren gevuld met – echt waar! – gekookt ei. Deze romige, hartige snack behoort volgens ons tot dé iconische verjaardagshapjes. Maak ze ook eens roze, voor een wow-effect.

Gevulde eieren met truffel

Gevulde eieren met truffel

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.
  2. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.
  3. Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de truffelmayonaise, dijonmosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.
  4. Verdeel de truffeltapenade over de eitjes.
Hoe varieer je met gevulde eieren?

Hoe varieer je met gevulde eieren?

Varieer met gevulde eieren door te bedenken wat er goed samengaat met ei, en meng dit door de vulling. De basisvulling van gevulde eieren is gekookte eidooiers, mayonaise voor de romigheid en mosterd en wat kerriepoeder voor wat extra pit.

Andere opties is nog om met kleur te spelen, probeer bijvoorbeeld eens:

  • Roze gevulde eieren
  • Groene gevulde eieren
  • Gevulde eieren met chorizokruim

Hoe bewaar je gevulde eieren?

Gevulde eieren kun je 1 dag in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren? Maak de vulling van tevoren en bewaar in een luchtdichte spuitzak. Bewaar de gekookte eiwitten in een afgesloten verpakking. De eieren zijn dan 2 dagen houdbaar. Haal de eieren een halfuurtje voor het serveren uit de koelkast, zo voorkom je dat je gasten (en jijzelf) ijskoude eieren eten. Gevulde eieren invriezen? We raden dit af, het komt de smaak en textuur van de eieren niet ten goede.

Hoe bewaar je gevulde eieren?