Oesters
Oesters

Oesters

Zilte delicatesse met sterallures: oesters! Super fancy als amuse of voorgerecht - vooral met een zelfgemaakte vinaigrette erbij. Wij geven tips, van openen tot serveren én gratineren.

Oesters maken

Oesters maken

  1. Snijd de citroen in 8 parten en knijp 1 part uit (per 4 personen). Bewaar de rest van de parten.
  2. Meng het tomatensap met het citroensap, de wodka, het selderijzout en de worcestershiresauce. Breng het mengsel op smaak met tabasco (naar smaak).
  3. Maak het ijs fijn door de ijsblokjes tussen twee handdoeken met de deegroller fijn te slaan. Verdeel het ijs over een grote serveerschaal. Maak de oesterschelpen open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe. Steek met het oestermes in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant voorzichtig los. Verwijder het gruis en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal. Pluk de selderijblaadjes.
  4. Leg de rest van de citroenparten rondom de oesters. Serveer er de bloody mary-dressing in een kommetje bij en bestrooi met de selderij.