
Voorgerechten met zalm
Zalm is een elegant ingrediënt om je diner mee af te trappen. Rauw, gerookt of gebakken: met deze vet lekkere vis kun je alle culinaire kanten op. Maak de mooiste voorgerechten met zalm in de vorm van een zalmtompouce, een tartaar van zalm of een zalmcarpaccio.

Zalmbonbons met garnalen
Ingrediënten
6 personen
1
citroen
15 g
verse dille
200 g
verse Hollandse garnalen
2 el
citroenmayonaise
200 g
gerookte zalmfilet
Dit heb je nodig
vershoudfolie
kopjes
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn.
- Schep de Hollandse garnalen om met de citroenmayonaise, 1 tl citroenrasp, een ½ el citroensap en ¾ van de dille (per 6 personen).
- Leg een stuk vershoudfolie in kopjes. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zij kanten goed bedekt zijn. Verdeel het garnalenmayomengsel erover. Vouw de randen zalm over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een zalmbonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp en de rest van de dille en leg op elk bord een partje citroen.