Paasdiner
Paasdiner

Paasdiner

Het paasdiner is een goed moment voor wat feestelijkheid op je bord. De lekkerste hoofdgerechten voor het paasmenu vind je op deze zalige paasdiner pagina! Ook voor de lekkerste voorgerechten voor Pasen en paasdesserts ben je bij Albert Heijn aan het juiste adres.

Courgettequiche met kaas en bieslook

Courgettequiche met kaas en bieslook

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
  2. Vet de springvorm in met ⅓ van de olie. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een ronde lap van ca. Ø 30 cm. Bekleed de springvorm ermee en zorg voor een opstaande rand van ca. 3 cm. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
  3. Rasp de knoflook en snipper de rode ui. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de knoflook, ui, de helft van de rozemarijn, de helft van de bieslook en de kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de vulling over de bodem en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op. Werk van het midden naar de rand toe om de vorm van een roos te creëren. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper.
  4. Bak de taart in 45-50 min. iets onder het midden van de oven lichtbruin en gaar. Neem uit de oven, strooi de rest van de rozemarijn en bieslook erover en laat de quiche 10 min. afkoelen in de vorm.