Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvormen in met boter. Klop de boter en suiker met de mixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg de crème fraîche toe en mix nog 5 min. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Mix het rasp en maanzaad door het beslag. Zeef het bakmeel en zout boven het beslag en spatel erdoor. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes ca. 30 min. onder elkaar in de oven gaar. Wissel halverwege.
Controleer na 25 min. of de cakes gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakes gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen. Stort de cakes op een rooster en laat in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Bestrijk de bovenkant van 1 cake met de mascarpone en lemoncurd, en leg de andere cake erop. Rol de fondantwrap uit en bekleed de taart ermee. Rol de marsepein op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot 2 dunne lappen. Teken paaseitjes op een vel papier en knip uit. Leg als een sjabloon op de gekleurde marsepein en snijd de eitjes uit. Plak de eitjes met wat water op de taart en decoreer de taart naar keuze met de kleurstofstiften.
Paastaart
Van een paastaart wordt iedereen vrolijk. Versier ‘m met paaseitjes of bloemen en jouw paastaart wordt de absolute blikvanger op tafel. Of je ‘m nu zelf bakt of kant-en-klaar koopt, deze Pasen zit je gebakken. De lekkerste paastaart recepten vind je bij Allerhande!
Ultieme paastaart
Ingrediënten
Aantal personen
200 gram ongezouten roomboter | |
325 gram fijne kristalsuiker | |
200 gram crème fraîche | |
5 middelgrote eieren | |
3 citroenen | |
2 eetlepel maanzaad | |
400 gram zelfrijzend bakmeel | |
1 mespunt zout | |
200 gram mascarpone | |
160 gram lemon curd | |
430 gram uitgerolde rolfondant wrap | |
300 gram gele en groene marsepein | |
2 eetlepel poedersuiker | |
45 gram kleurstofstiften |
Dit heb je nodig
bakvormen (Ø 23 cm)

Wat is een paastaart en wat maakt het speciaal?
Een paastaart is hét pronkstuk op de paastafel! Paastaarten staan bekend om frisse smaken, feestelijke decoraties en vrolijke kleuren die perfect passen bij het voorjaar. Denk aan lichte, luchtige taarten met citroen, vanille of wortel, vaak afgewerkt met een romige topping. Wat een paastaart echt speciaal maakt, is de versiering: pastelkleurige decoraties, chocolade-eitjes, paashaasjes, bloemen en fruit zorgen voor een feestelijk geheel.

Welke smaken passen goed bij een paastaart?
Frisse, lichte en zachte smaken passen perfect bij een paastaart. Ga bijvoorbeeld voor een romige basis van witte chocolade of vanille en voeg citroen en sinaasappel voor een frisse twist. Kruidige worteltaart met een zachte roomkaastopping is ook een goed keuze. Liever iets fruitigs? Ga voor aardbei, framboos of ander seizoensfruit.

Hoe decoreer ik een paastaart?
Een paastaart decoreren is een feestje! Je kan het simpel houden maar ook voor een vrolijke, speelse taart gaan. Kies voor wit of pastelkleurige glazuur of botercrème, en versier met chocolade-eitjes, paashaasjes of suikerbloemen. Ook de binnenkant van de taart kun je versieren: maak bijvoorbeeld een regenboogpaastaart. Deze variant in de vorm van een paashaas is leuk voor jong en oud.

Welke paastaarten zijn geschikt voor speciale diëten, zoals vegan of glutenvrij?
Ook met dieetwensen kun je genieten van een heerlijke paastaart. Glutenvrije paastaarten kun je maken met amandelmeel, rijstmeel of havermeel. Voor een vegan variant vervang je boter en melk door plantaardige alternatieven en gebruik je lijnzaad of appelmoes als eivervanger. Denk aan een vegan worteltaart of een luchtige citroentaart met kokosroom. Zo kan iedereen genieten van een feestelijke paastaart!
Paastaart (paasverrassingstaart)
Een taart met Pasen, gevuld met chocolade paaseieren en andere paaschocolade is een verrassing op zichzelf. Maar als je deze taart opensnijdt zie je pas echt een surprise… Bijna net zo leuk als buiten paaseieren verstoppen en zoeken. Met deze surprise-paastaart wordt Pasen een groot feest. Ga aan de slag met het maken van een lagentaart! Lekker zelf botercrème kloppen, met vanille en kleurstof om deze paastaar...
01:08
Direct aan de slag
Meer bakproducten3
150 g
Delicata Paaseitjes gevuld wit framboos
Alleen in de winkel