- 1
- 2
- 3
Aantal personen
1 aubergine | |
500 gram vleestomaten | |
1 kg kruimige aardappel | |
3 tenen knoflook | |
6 eetlepel milde olijfolie | |
500 gram gebroken sperziebonen | |
1 pot milde groene peper in pot | |
0.5 eetlepel paprikapoeder | |
500 gram rundersoepballetjes | |
4 eetlepel Griekse yoghurt (0% vet) |
Aubergine schoonmaken, in stukken snijden van ca. 2 cm. Tomaten 12 tellen in kokend water leggen, afspoelen onder koude kraan en schilletjes verwijderen. Tomaten in stukjes snijden. Aardappelen in 4 stukken snijden. Knoflook pellen en met knoflookpers uitpersen. 4 el olie verhitten in diepe pan en hierin aubergine, bonen en aardappel 3 min. roerbakken. Knoflook en tomaat erdoor roeren en nog 1 min. bakken. Groene pepers met vocht, 1/2 el paprikapoeder en 1/2 kopje water toevoegen. Tegen de kook aanbrengen en groenten met deksel half op pan 20 min. laten pruttelen. Eventueel naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen 2 el olie in koekenpan verhitten en gehaktballetjes in ca. 5 min rondom bruin en gaar bakken. Groentemengsel en gehakt over 4 borden verdelen, yoghurt erop scheppen en naar smaak paprikapoeder erover strooien.