Vegetarische burger
Vegetarische burger

Vegetarische burger

Vegetarische burger maken? Hier vind je genoeg inspiratie, want met groente, kaas en peulvruchten kun je alle kanten op. Probeer eens een bietenburger, portobelloburger of linzenburger. En say cheese to the halloumiburger!

Vegetarische burger met friet maken: zo doe je dat

Vegetarische burger met friet maken: zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 7 min. op een rooster boven de friet in de oven.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  3. Meng ondertussen 2/5 van de mayonaise met de azijn, het water, peper en eventueel zout. Houd een handje sla achter, meng de rest van de sla met de helft van de rauwkost en de mayonaisedressing.
  4. Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en de rest van de rauwkost erover en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de salade en friet.