Een goede zuurkoolschotel, een lekkere lasagne of zelfgemaakte pizza uit de oven. Ovengerechten, we worden er blij van. En hoe langer ze erin staan, hoe beter. Want langzaam gegaard is goud waard. Bij Allerhande vind je de lekkerste ovenrecepten.

Klassieke recepten en old time favourites

Een echte ovenklassieker is de quiche Lorraine. Deze hartige taart heeft z’n naam te danken aan de Franse streek Lorraine (Lotharingen), dat vroeger Duits grondgebied was. Het Duitse woord kuchen werd het Franse quiche. Deze klassieke hartige taart heeft een vulling van eieren, room, spek, kaas, peper en zout.
Een andere 'old time favourite' is de lasagne. Klassiek met tomatensaus en gehakt of een van de vele varianten. Een heerlijke herfstvariant is bijvoorbeeld de paddenstoelenlasagne, of de lasagne met pompoen en appel. En voor een feestelijke presentatie kun je de opgerolde lasagne eens proberen. Geen zin in een klassiek ovengerecht? Probeer dan eens de plaattaart met pesto of de linzenpie met prei, puree en geitenkaas.

Het lekkerste uit de oven

Gebruik de oven ook om het beste uit producten naar boven te halen. Zo wordt pompoen in de oven extra zoet en smaakt een stukje zalm het lekkerst als het langzaam is gegaard in de oven.

Zoet boven hartig
Ga je toch liever voor zoet uit de oven? Allerhande biedt een keur aan recepten voor zoete lekkernijen. Van cheesecakes en slagroomtaarten tot muffins en allerlei soorten cupcakes. Cupcakes zijn behalve een heerlijke traktatie ook vaak prachtige kunstwerkjes. Leuk en simpel om te bakken, geweldig om te versieren!

Lees meer

Oven­ge­rech­ten (4.036)

sorteer op
recept Wildzwijngebraad met witlof en peertjes

Wild­zwijn­ge­braad met wit­lof en peer­tjes

(52)
55 min.
recept Roggebrood met noten en bessen

Rog­ge­brood met no­ten en bes­sen

(7)
55 min.
recept Peperkip uit de oven

Pe­per­kip uit de oven

(10)
1 u. 35 min.
recept Pittige kippenvleugels met mango en pindadip

Pit­ti­ge kip­pen­vleu­gels met man­go en pin­da­dip

(10)
1 u. 55 min.
recept Joris Bijdendijks gebraden kip met schorseneer

Jo­r­is Bij­den­dijks ge­bra­den kip met schor­se­neer

(14)
2 uur
recept Gratin van aardappel en courgette

Gra­tin van aard­ap­pel en cour­get­te

(135)
55 min.
recept Studentenpasta

Stu­den­ten­pas­ta

(177)
1 u. 5 min.
recept Met paté gevulde uien

Met pa­té ge­vul­de ui­en

(8)
2 u. 25 min.
recept Spaanse tapas-burgertjes uit de oven

Spaan­se tap­as-bur­ger­tjes uit de oven

(331)
30 min.
recept Brownietaart met mascarpone en rood fruit

Brow­nietaart met mas­car­po­ne en rood fruit

(184)
4 u. 20 min.
recept Quiche met geitenkaas

Qui­che met gei­ten­kaas

(134)
2 u. 25 min.
recept Pappardelle met truffel-roomsaus en bloemkool

Pap­par­del­le met truf­fel-room­saus en bloem­kool

(65)
50 min.
recept Lauwwarme rijstsalade met tonijn, paprika en munt

Lauw­war­me rijst­sa­la­de met to­nijn, pa­pri­ka en munt

(57)
15 min.
recept Antonio Carluccio’s reuzenravioli met verrassing

An­to­nio Car­luc­cio’s reu­zen­ra­vi­o­li met ver­ras­sing

(13)
1 uur
recept Boerenvisschotel

Boe­ren­vis­scho­tel

(111)
35 min.
recept Op de huid gebakken roodbaarsfilet met gepofte paprika

Op de huid ge­bak­ken rood­baars­fi­let met ge­pof­te pa­pri­ka

(37)
1 u. 35 min.
recept Letterkoekjes

Let­ter­koek­jes

(34)
1 uur
recept Groentecurry met aardappelsamosa's

Groen­te­cur­ry met aard­ap­pel­sa­mo­sa's

(64)
1 u. 25 min.
recept Ovenschotel met venkel en zachte geitenkaas

Oven­scho­tel met ven­kel en zach­te gei­ten­kaas

(229)
1 uur
recept Kip tandoori

Kip tan­door­i

(46)
10 u. 10 min.
recept Forel met spek en uien

Fo­rel met spek en ui­en

(23)
35 min.
recept Spekballetjes met appelstroopdip

Spek­bal­le­tjes met ap­pel­stroop­dip

(32)
25 min.
recept Frites met varkenshaas in een jasje

Fri­tes met var­kens­haas in een jas­je

(46)
30 min.
recept Eendenborst met granaatappel en citruscouscous

Een­den­borst met gra­naat­ap­pel en ci­trus­cous­cous

(34)
45 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.