BBQ pizza
BBQ pizza

BBQ pizza

BBQ’en met pizza, ja! Maak voor een BBQ-pizza zelf het pizzadeeg, beleg ‘m met je favo ingrediënten, zoals quattro formaggi, rauwe ham en truffelmascarpone. En hup, op de barbecue ermee. De verse pizzabodem krijgt er dat perfecte grillsmaakje van!

BBQ pizza (mini)

BBQ pizza (mini)

Ingrediënten

8 porties

330 ml

Duvel bier

7 g

droge gist

550 g

tarwebloem

7 g

zout

100 g

griesmeel

375 g

mozzarella

200 g

Parmigiano Reggiano

425 ml

pizzasaus aromatizzata

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • terracotta bloempotschotel Ø 26 cm

  • springvorm (∅ 24 cm)

  1. Verwarm het bier in een steelpan tot handwarm en voeg de gist toe. Doe de bloem en het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk het bier erin en kneed met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Kneed nog 2 min. met de hand verder. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Doe terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek. Steek de barbecue aan en verspreid de kolen als ze roodgloeiend zijn gelijkmatig.
  2. Leg de terracotta schotel ondersteboven op het rooster in het midden van de barbecue en sluit de barbecue met de deksel. Verdeel het deeg in stukken per portie. Strooi wat griesmeel over het werkblad en vorm van het deeg bolletjes per portie. Rol ze door het griesmeel en leg ze op een bakplaat. Laat afgedekt met vershoudfolie nog 15 min. rijzen.
  3. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas. Rol 1 bol deeg uit tot een doorsnede van 22 cm en een dikte van ca. 2 mm. Strooi wat griesmeel op de omgekeerde springvormbodem. Leg de pizzabodem erop. Bedek met 2 el pizzasaus, maar laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met 25 gram Parmezaanse kaas en leg er ca. 4 plakjes mozzarella op. Laat de pizza voorzichtig van de springvormbodem op de terracotta schotel glijden. Bak de pizza in 5-6 min. gaar met de deksel op de barbecue. Bestrooi met basilicum. Maak zo ook de rest van de pizza's.