BBQ ribeye recepten
BBQ ribeye recepten

BBQ ribeye recepten

Goed weer buiten? Steek de BBQ maar aan! Ga deze keer eens voor een heerlijke ribeye van de BBQ. Even marineren en vervolgens serveren met een heerlijke dip. Eet smakelijk!

Ribeye van de BBQ met steaksaus

Ribeye van de BBQ met steaksaus

  1. Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
  3. Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.
Hoe lang moet een ribeye op de BBQ?

Hoe lang moet een ribeye op de BBQ?

Een ribeye gril je ongeveer 12 tot 16 minuten op de barbecue. Gril elke kant zo’n 6 tot 8 minuten. Zorg er wel voor dat de BBQ een stabiele temperatuur van ongeveer 180 °C heeft bereikt voordat je de ribeye op het rooster legt. Nadat de ribeye gegrild is, leg je de steak in aluminiumfolie en laat je ‘m circa 5 minuten rusten.