Bonensoep
Bonensoep

Bonensoep

Met een rijkgevulde bonensoep kun je alle kanten op. Maak ’m bijvoorbeeld Mexicaans of Frans, en eet ’m vegetarisch of gevuld met vlees. Bonen zijn hoe dan ook hartstikke voedzaam en na het eten van een van deze heerlijke soepen ben je helemaal verzadigd!

Bonensoep recepten

Bonensoep maken
Bonensoep maken

Bonensoep maken

Ingrediënten

4 personen

2 el

zonnebloemolie

350 g

verse boerensoepgroente

40 g

verse selderij

250 g

Gelderse rookworst

800 g

bruine bonen in blik

2

groentebouillontabletten

700 ml

water

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de soepgroente ca. 3 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de selderij fijn en de rookworst in plakjes. Voeg ¾ van de selderij, de bruine bonen, bouillonblokjes en het water toe en breng dit aan de kook. Laat de soep 5 min. koken
  3. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer deze met een staafmixer. Schenk de gepureerde soep terug in de pan.
  4. Voeg de plakjes worst toe en verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Verdeel over kommen en garneer met de rest van de selderij.