Kabeljauw uit de oven
Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven: de perfecte bereiding voor deze zachte witvis. Of je nu lekker makkelijk voor een traybake gaat, een vislasagne of een ovenschotel: met kabeljauw kan het allemaal. Ook heerlijk met venkel en kruidenolie.

Traybake van kabeljauw, courgette, aardappel en tomaat maken

Traybake van kabeljauw, courgette, aardappel en tomaat maken

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

1 kg

aardappelpartjes met schil

3 el

milde olijfolie

2 el

gedroogde Provençaalse kruiden

1

courgette

2

rode uien

380 g

tastytom-trostomaten

520 g

verse kabeljauwhaasjes

10 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Schep de aardappelpartjes om met de fijngesneden knoflook, ⅔ van de olie, Provençaalse kruiden en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 min. in het midden van de oven.
  2. Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien en tomaten in dunne parten.
  3. Neem de aardappel na 15 min. uit de oven, schep om en schuif naar 1 kant van de bakplaat. Verdeel de courgette en ui naast de aardappel. Leg de kabeljauw naast de courgette. Besprenkel de groente en vis met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verdeel de tomaat over de vis en bak in ca. 15 min. gaar.
  4. Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren over de vis.