Ingrediënten
Koolhydraatarm eten
Koolhydraatarm eten
Aantal personen
2 middelgrote uien
middelgrote uien
3 tenen knoflook
knoflook
600 gram broccoli
broccoli
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
1.5 eetlepel za'atar
za'atar
1 liter kokend water
kokend water
1 groentebouillontablet
groentebouillontablet
30 gram ongezouten amandelen
ongezouten amandelen
1 citroen
citroen
3 eetlepel tahin sesampasta
tahin sesampasta
1 eetlepel water
water
400 gram cannellinibonen
cannellinibonen
staafmixer
Snipper de uien en snijd ⅔ van de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, ⅔ van de za’atar, het kokende water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Rasp de rest van de knoflook fijn en pers de citroen uit. Meng 2 el citroensap (per 4 personen) met de helft van de tahin, knoflook, de rest van de olie en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken in een vergiet. Neem de soep van het vuur en voeg ⅔ van de bonen en de rest van de tahin toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Besprenkel met de citroentahin en verdeel de rest van de bonen erover. Bestrooi met de amandelen en de rest van de za’atar.