Naanbrood
Naanbrood

Naanbrood

Naanbrood? Naan maak je gewoon zelf! Traditioneel heb je voor dit populaire brood uit Centraal- en Zuid-Azië een Tandoor – een gloeiend hete oven – nodig, maar het kan ook zonder. Lekker met verse knoflook!

Naanbrood maken

Naanbrood maken

Ingrediënten

8 porties

1 tl

kristalsuiker

2 tl

gedroogde gist

120 ml

lauw water

320 g

tarwebloem

1 tl

zout

120 ml

volle yoghurt

1 el

zonnebloemolie

3 el

ghee

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • vershoudfolie

  • gietijzeren pan

  1. Roer in een kom kristalsuiker, gist en het lauwwarme water door elkaar. Laat 10 min. staan tot er bubbels ontstaan. Roer de tarwebloem en het zout door elkaar in een ruime kom. Schenk daar het gistmengsel, de yoghurt en de zonnebloemolie bij en kneed met de hand in 8 min. tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 1 uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
  2. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties (per 8 stuks) en maak er balletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten op een warme plek. Smelt de ghee in een steelpan. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 8 platte, ovale broodjes, van ca. 3 mm dik.
  3. Verhit een gietijzeren pan op hoog vuur. Bak de naan in delen 2 min. tot er goudgele bellen ontstaan en het deeg gaar is. Keer halverwege. Bestrijk de gebakken naan aan beide kanten met de gesmolten ghee en serveer direct.