Parelhoen recepten
Parelhoen recepten

Parelhoen recepten

Parelhoen is net zo makkelijk te bereiden als kip, maar meteen een stuk indrukwekkender. Gevuld of gestoofd in rode wijn: je blaast je gasten van hun sokken met deze fijne vogel.

Parelhoen maken: zo doe je dat

Parelhoen maken: zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van het parelhoen. Begin aan de zijkanten net boven de poten en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote holte te creëren.
  2. Meng de boter met de truffel-paddenstoelentapenade en verdeel over de holte onder de huid. Duw met je handen op het vel, zodat de boter gelijkmatig wordt verdeeld. Vul de holte van het parelhoen met de knoflook en 2 el dragon.
  3. Bestrooi het parelhoen met peper en eventueel zout. Vet de braadslee in en leg de parelhoen met de borst naar onderen in de braadslee. Braad ca. 50 min. in het midden van de oven. Keer na 30 min. Snijd de champignons in kwarten.
  4. Neem het parelhoen uit de braadslee en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan.
  5. Schenk het bakvet uit de braadslee, maar laat 1 el bakvet zitten. Schep de champignons erdoor. Bak ca. 10 min. in het midden de oven. Schep de champignons om met de rest van de dragon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de champignons bij het parelhoen.