Pulled chicken
Pulled chicken

Pulled chicken

Pulled chicken: met de juiste smaakmakers heerlijk op taco’s, in een sandwich of over nacho’s. Waar je bij pulled pork het vlees uren langzaam gaart, kun je kip al na 10 minuten pocheren ‘pullen’. Zo heb je in no time een heerlijke portie pulled chicken.

Pulled chicken recepten

Pulled chicken-nacho-borrelschotel maken
Pulled chicken-nacho-borrelschotel maken

Pulled chicken-nacho-borrelschotel maken

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 300 g kipfilet
  • 75 g Cheddar Tophat 48+
  • 1 kleine rode ui
  • 150 g mais in blik
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 4 el Amerikaanse barbecuesaus
  • 185 g tortillachips nacho cheese
  • 1 jalapeñopeper

Nodig in de keuken

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Rasp ondertussen de cheddar en snipper de ui. Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
  3. Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 8 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Verdeel eerst de tortillachips en dan de kip en cheddar over de ovenschaal en bak ca. 6 min. in het midden van de oven.
  4. Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeño. Serveer met de limoenparten.
Pulled chicken: wat is dat?
Pulled chicken: wat is dat?

Pulled chicken: wat is dat?

Pulled chicken is - de naam zegt het al - uit elkaar getrokken kip. Gegaarde kip trek je uit elkaar totdat je allemaal kleine stukjes kip hebt. En dat hoeft helemaal niet zo lang te duren. Met 10 minuten pocheren kun je de kip al ‘pullen’ en mengen met smaakmakers. Van Mexicaanse tot Amerikaanse smaakmakers en alles ertussenin. Meng de kip met pittige chipotle zoals in deze pulled chicken wrap/soft taco. Ook lekker: gemengd met barbecuesaus voor onweerstaanbare pulled chicken nacho’s.

Pulled chicken maken: hoe doe je dat?

Je kunt pulled chicken maken door kipfilet of kippendij in een slowcooker met allerlei smaakmakers langzaam te stoven. Maar er is nog een veel snellere variant: door kip te pocheren! In (weinig) water mét smaakmakers zoals chipotle, een bouillonblokje of simpelweg wat zout pocheer je kipfilet in 10 minuten gaar. Vervolgens trek je het met behulp van twee vorken uit elkaar, waardoor er lange ‘linten’ kip ontstaan. Zo makkelijk is het!

Pulled chicken maken: hoe doe je dat?
Pulled chicken maken: hoe doe je dat?
Pulled gerechten: wat is er nog meer?
Pulled gerechten: wat is er nog meer?

Pulled gerechten: wat is er nog meer?

Kip is niet het enige dat je kunt ‘pullen’. Zo is er ook pulled pork, gemaakt van langzaam gestoofde procureur (varkensvlees). Enorm populair in combinatie met barbecuesaus op een broodje. Maar er bestaan ook genoeg vegetarische/vegan varianten. Zo lenen paddenstoelen en jackfruit zich er perfect voor om uit elkaar te trekken tot dezelfde ‘pulled chicken’-textuur. Proef het in deze vegan pulled jackfruit taco’s, ga voor een broodje pulled paddo’s (gemaakt van koningsoesterzwam, dé pulled chicken look-a-like). En zelfs pulled oats (gemaakt van haver) is heerlijk als vegan variant.