Vegan tapas
Vegan tapas

Vegan tapas

Opzoek naar een lekker vegan hapje of tapasgerechtje? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk en wij inspireren je graag met onze vegan tapas recepten. Of je nou een lekker hapje zoekt voor chillavondje op de bank, of je vrienden wil verrassen met een vegan tapas avond... met deze recepten van Allerhande zet je binnen no time een vegan feestje op tafel!

Klassieke gazpacho

Klassieke gazpacho

  1. Snijd de korsten van het brood en halveer de sneetjes in de breedte. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en rooster de helft van het brood 3 min. Keer halverwege, het brood moet niet bruin zijn, maar wel krokant.
  2. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van ca. 3 cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd ⅘ tomaten in kwarten en verwijder de witte steelaanzet. Schil de komkommer en snijd 1 helft in stukken van ca. 3 cm.
  3. Pureer de paprika met de knoflook in de blender of keukenmachine tot een gladde soep. Voeg het geroosterde brood, de stukken tomaat, stukken komkommer, azijn, olie en het water toe en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de gazpacho af met vershoudfolie en laat in 45 min. koud worden in de koelkast.
  4. Maak ondertussen de toppings van de soep. Snijd de rest van het brood in blokjes van ca. een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de croutons daarin in 5 min. krokant. Schep regelmatig om. Snijd de rest van de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de overgebleven tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm.
  5. Verdeel de soep over glazen of kommen en serveer met de croutons en komkommer- en tomaatblokjes.