Zomerstamppot
Bij een zomerse maaltijd denk je al snel aan een frisse salade of iets van de BBQ. Maar wist je dat een zomerstamppot net zo lekker is? Je maakt deze zomerstamppot met bijvoorbeeld spinazie, andijvie of snijbonen. Heerlijk!

Zomerstamppot met spinazie en cordon bleu
Ingrediënten
4 personen
1 kg
iets kruimige aardappelen
2
middelgrote uien
1 teen
knoflook
3 el
milde olijfolie
600 g
verse spinazie
4
kip cordon bleu
125 ml
kookroom
200 g
koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
- Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in 20 min. gaar. Halveer de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en fruit de uien 2 min. op middelhoog vuur. Voeg een deel van de spinazie toe en laat al roerend slinken voor je de volgende portie toevoegt. Bak de knoflook 1 min. mee.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de cordon bleus in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
- Giet de aardappelen af. Voeg de kookroom toe aan de pan met aardappelen, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Schep de spinazie en tomaten erdoor. Serveer met de cordon bleus.