Witlof

Witlof: die heerlijke, lichtbittere groente die naarmate je ouder wordt steeds lekkerder gaat smaken. Variëren met witlof is makkelijk: je kunt er een salade mee maken, roerbakken of witlof old skool verwerken in een ovenschotel met ham en kaas. Allemaal lekker!

Witlof koken, bakken en roerbakken: hoe doe je dat?

Witlof koken doe je in 12 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte, in ruim kokend water met eventueel zout. Witlof bakken duurt 5 tot 10 minuten in een koekenpan met olie of boter op laag tot middelhoog vuur, en roerbakken 2 tot 4 minuten in een wok op hoog vuur. Dus hoe snel wil je aan tafel?

Is witlof gezond?

Witlof is hartstikke gezond. De groente bevat veel vezels, kalium en vitamine C, en maar weinig calorieën . Wil je witlof healthy bereiden? Maak dan eens een ovenschotel van witlof met vis of serveer witlof met varkenshaas. Gezond, lekker en boordevol smaak.

Hoe snijd je witlof?

Maak de witlof eerst schoon. Verwijder de buitenste bladeren en was de lof met de punt naar beneden onder koud stromend water. Snijd eerst de harde onderkant van de stronk en pel de blaadjes eraf als een bloem. Of: snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de witlof dan in partjes, reepjes of stukjes.