Beangstigend lekker: mummieworstjes, schuimspookjes, pompoensoep en karamelappeltjes. Met deze recepten maak je een feest van Halloween.

31 oktober: Halloween
Eind oktober worden de avonden weer koud en donker en zijn de stevige soepen, stamppotten en stoofgerechten terug op het menu. De perfecte timing voor een spookachtig, en typisch Amerikaans, Halloween-feest. In Amerika is Halloween een populaire feestdag waarop kinderen ’s avonds langs de deuren gaan onder het motto ‘trick or treat’. De kinderen krijgen snoep van de buurtbewoners en er worden spelletjes gespeeld. In Nederland verwacht je op 31 oktober geen verklede kinderen voor de deur, maar er worden wel steeds meer Halloween-activiteiten en –feesten georganiseerd.

Griezelfeestje
Geef je een kinderfeestje? Tover de keuken dan om tot een griezelparadijs met de leukste traktaties, koekjes, taarten, hapjes en drankjes. Van (blader)deeg maak je heksenvingers of mummieworstjes en voor de zoetekauwen bak je pumpkin pie, enge koekjes (bijvoorbeeld spinnen en vleermuizen) of grappige schuimspookjes. Bak samen met de kinderen of zet ze op tafel in jullie eigen spookhuis. Ook leuk voor de rest van het jaar!

Pompoenlantaarn
Voor de typische Halloween-sfeer maak je van een uitgeholde pompoen een lantaarn voor in de tuin. Gezellig met Sint Maarten! Gooi het vruchtvlees van de pompoen niet weg, want hiermee maak je de lekkerste pompoensoep of halloweenburgers.
Je kunt de pompoen - na het uithollen - ook vullen met stoofvlees, of pompoen uit de oven maken. Serveer er een Bloody Mary bij en je hebt een echte Halloween-maaltijd. Bekijk de recepten hieronder.

Lees meer

Halloween recepten (54)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.