Burrito's

Burrito's

Een Mexicaanse burrito is een gevouwen tortilla, vaak met bonen, rijst en vlees erin. Zo heb je een burrito met gehakt, kip of een vegetarische burrito, en meer burritorecepten. Tex-Mex, Mexicaans of met een Hollandse twist: probeer eens een burritobowl, of een breakfast burrito!

Burrito's

Burrito's

  1. Breng het bouillonblokje in het water aan de kook. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte zodat je 4 gelijke stukken hebt. Meng de olie met de burritokruiden en wat zout en schep om met de kip. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar.
  3. Snijd de ui in dunne halve ringen. Schep om met 2 el vocht (per 6 stuks) uit de pot jalapeno’s. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak grof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer steeds 1 wrap in het midden in de breedte met 1 tl salsa, laat de randen vrij. Verdeel er 2 el bonenspread, 1 el sour cream, 1 el rijst, 2 el kip, 2 el avocado, 2 el cheddar, wat halve uienringen en wat jalapeno’s over.
  5. Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo de rest van de burrito’s. Snijd ze in grote stukken en serveer met de rest van de salsa.
Wat is een burrito?

Wat is een burrito?

Een burrito is een van oorsprong Mexicaans gerecht. Het is een tortilla die meestal gevuld wordt met bonen, rijst en een vleessoort. Denk hierbij aan burrito’s met kip, gehakt of een vegetarische variant. Het gerecht wordt op smaak gebracht met burritokruiden en soms gecombineerd met een speciaal daarvoor bedoelde burritosaus. Heb je nog burrito’s over? Geen probleem, je kan een burrito in de koelkast in een bewaarbakje of aluminiumfolie drie dagen bewaren. In de vriezer zijn ze zelfs nog drie maanden houdbaar!

Wat is het verschil tussen een wrap en een burrito?

Een wrap, ook wel een tortilla genoemd, wordt gemaakt van bloem of mais. Een burrito is altijd gemaakt van bloemtortilla’s. Waar een burrito vaste richtlijnen heeft, zoals de bonen in de vulling, heeft een wrap dat niet. Je kan een wrap dus combineren met jouw favoriete groenten, saus of vlees. Wat de burrito onderscheidt van een ander wraprecept, is de techniek van het vouwen. Een burrito vouw je namelijk op een specifieke manier (zie hieronder), terwijl je een wrap kan vouwen of snijden zoals jij zelf wilt.

Wat is het verschil tussen een wrap en een burrito?
Hoe vouw je een burrito?

Hoe vouw je een burrito?

Om optimaal te kunnen genieten van je burrito, wil je natuurlijk niet dat je vulling er aan de onderkant uit valt. Maar hoe vouw je een burrito? Met deze drie stappen helpen we jou een perfecte burrito te vouwen én te rollen.

  1. Vouw de brede kant van de tortillawrap over de vulling.
  2. Vouw de zijkanten naar binnen.
  3. Rol de burrito verder op, y vamos!