Salsa verde
Salsa verde

Salsa verde

Salsa verde komt oorspronkelijk uit Mexico, waar ze ‘m onder andere met tomatillo, groene pepers en kruiden maken. Hier kennen we ‘m voornamelijk in de letterlijke vertaling: groene saus. En als graag geziene gast bij de BBQ.

Salsa verde recepten

Salsa verde maken
Salsa verde maken

Salsa verde maken

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse basilicum

7½ g

verse munt

20 g

verse platte peterselie

15 g

verse koriander

1

sjalot

1 teen

knoflook

6 el

extra vierge olijfolie

2 el

kappertjes

2 el

water

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • kom

  1. Snipper de sjalot. Doe de helft van het basilicum, van de munt, van de peterselie en van de koriander samen met de sjalot, knoflook en 1½ el olie in de vijzel. Maal tot een gladde saus en schep in een kom.
  2. Maal van de rest van de kruiden en 1½ el olie nog een portie. Meng beide porties door elkaar en voeg de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.