Cannelloni pasta
Cannelloni pasta

Cannelloni pasta

Cannelloni is een pastasoort in buisjesvorm. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of zelf maken van verse lasagnevellen. Ideaal om te vullen, op z’n best overgoten met saus en gegratineerd met kaas. Lekker uit de oven voor de hele familie.

Vegetarische cannelloni

Vegetarische cannelloni

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit.
  2. Doe de spinazie samen met de ricotta in een hakmolen en maal fijn. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak het veldbonen ruiggehakt in 4 min. rul op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Klop de mascarpone los en meng met de gezeefde tomaten. Verdeel 2 el van de tomatensaus over elke ovenschaal.
  5. Doe het spinaziemengsel in een de spuitzak. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel en verdeel naast elkaar over de ovenschalen. Verdeel het gehakt en de rest van de tomatensaus over de cannelloni. Bak de cannelloni in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar.