- 1
- 2
- 3
Croque monsieur
Een smeuïg Frans lunchgerecht bestaande uit twee dunne sneetjes brood en een oneindige variatie aan ingrediënten, bereid in de pan of oven: dát is de croque monsieur. Hoe maak jij ‘m vandaag?
Ingrediënten

Welke ham en welke kaas voor croque monsieur?
Onze roasted ham is langzaam gegaard en geroosterd waardoor het vlees lekker mals blijft. Ideaal voor een croque waarbij het vlees ook ná het grillen zijn malsheid behoud. Samen met jonge of extra belegen kaas heb je een gouden combinatie! Deze kazen smelten sneller en zijn hierdoor perfect voor croque monsieurs. Gaat je voorkeur naar een kaas met iets meer pit, dan zijn manchego en gruyère goede alternatieven. Voor de ultieme smaakbeleving kun je de kazen ook combineren. Tip: leg de kaas die het snelste smelt tussen de andere kazen. Zo smelt de kaas er mooi omheen.

Hoe lang bak je een croque monsieur
Per croque verschilt de baktijd lichtelijk, maar de meest gangbare tijd is 10 minuten in de oven. Door de oven op 200°C voor te verwarmen zal een traditionele croque monsieur in deze tijd goed warm zijn, zonder uit te drogen. Met het voorverwarmen zorg je er ook voor dat het gerecht de kans krijgt om lichtelijk krokant te raken, waar dit bij een koude oven niet lukt.