Kerstgroente
Met kleurrijke (winter)groenten en slimme smaakmakers maak je de lekkerste groentegerechten voor bij het kerstdiner. Fantastisch van smaak en feestelijk om te zien. Zo maak je jouw kerstmenu pas echt compleet!

Mini-bietjes met balsamico en Pecorino
Ingrediënten
4 personen
400 g
mini-bietjes
4 el
milde olijfolie
1 el
balsamicoazijn
30 g
Pecorino Romano
Dit heb je nodig
dunschiller
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bietjes, dep droog en snijd een stukje van de steeltjes af. Leg ze in een enkele laag op een groot stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met ¼ van de olijfolie en vouw de folie dicht. Rooster ze ca. 55 min. in het midden van de oven, tot je er met de punt van een scherp mes gemakkelijk in kunt prikken.
- Vouw de folie open en laat de bietjes iets afkoelen. Meng de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn en peper. Schep de bietjes door de balsamicodressing.
- Schaaf de Pecorino met een dunschiller in dunne plakjes. Verdeel de Pecorino over de bietjes.