Aantal porties
30 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
30 gram blanke garneeramandelen
blanke garneeramandelen
100 gram witte basterdsuiker
witte basterdsuiker
1 eetlepel water
water
50 gram patentbloem
patentbloem
0.5 theelepel gemalen kaneel
gemalen kaneel
1 mespunt zout
zout
bakpapier
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom. Voeg de bloem, kaneel, het zout en gehakte amandelen toe en kneed tot een soepel deeg.
Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 6 min bruin en krokant. Laat afkoelen.