Linguine
Linguine

Linguine

Italiaans avondje op de planning? Of je nou kiest voor een linguine met garnalen, gehakt of een vegan variant: met deze pastasoort en een lekkere saus zet je eenvoudig een fantastische maaltijd op tafel. Buon appetito!

Linguine met kipgehaktballetjes

Linguine met kipgehaktballetjes

  1. Snijd de jalapeños en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes apart. Verwijder het vel van de saucijzen en meng het vlees met de fijngesneden jalapeños en koriandersteeltjes. Rol 20 balletjes van het vleesmengsel. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet in de pan.
  2. Snipper de ui. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees overdwars in dunne repen. Bak de ui, paprika en piccadillo in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de balletjes toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de linguine met de saus en garneer met de achtergehouden korianderblaadjes.
Wat is het verschil tussen linguine en spaghetti?

Wat is het verschil tussen linguine en spaghetti?

Linguine of spaghetti… Geen idee wat het verschil is tussen deze twee? Linguine wordt in de volksmond vaak ‘platte spaghetti’ genoemd. Niet zo gek, want linguine lijkt veel op spaghetti. Toch zijn het totaal andere pastasoorten. Waar het verschil dan in zit? Linguine bestaat uit dunne, platte reepjes, en spaghetti uit lange, ronde slierten.

Welke pastasaus serveer je bij linguine?

De regel is: bij lange en dunne pastasoorten serveer je een lichte saus of dressing op basis van olie. Hiervan is pestosaus een goed voorbeeld. Maar ook een romige saus zoals tomatensaus (bolognese) past erg goed bij linguine pasta.

Welke pastasaus serveer je bij linguine?