Makkelijke kerstrecepten

Makkelijke kerstrecepten

Is jouw decembermaand ook altijd zo druk? Doe jezelf een plezier met deze makkelijke én overheerlijke kerstrecepten die je supersnel in elkaar kokkerelt.

Ossenhaas met rucola en rodewijnsaus

Ossenhaas met rucola en rodewijnsaus

  1. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout. Verhit de olie in een kleine koekenpan op hoog vuur en schroei de ossenhaas in 4-5 min. dicht, afhankelijk van de dikte. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de tenen knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en fruit de knoflook en tijm 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur 1 min. inkoken. Roer de boter en de mosterd erdoor en blijf roeren tot de boter helemaal is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper.
  3. Snijd het vlees in schuine plakken (trancheren). Leg de ossenhaas op een grote schaal en schep de saus erover. Garneer met de rucola.

Welke kerstgerechten kan ik het best kiezen?

De kerstperiode is een drukke en stressvolle periode an sich. Kies daarom voor makkelijke kerstrecepten die je eerder hebt gekookt en goed onder de knie hebt, en geef hier een feestelijke draai aan. Probeer zo veel mogelijk van tevoren te maken, zodat je genoeg tijd hebt om gezellig met je gasten samen te zijn. Denk bijvoorbeeld aan makkelijke kerstrecepten zoals een garnalencocktail, crostini met carpaccio, stoofpot of ovengerecht. Er zijn dus genoeg keuzes per menugang!