Recepten met lamsrack
Recepten met lamsrack

Recepten met lamsrack

Bereid lamsrack in de oven of bak in de koekenpan. Breng het vlees op smaak met verse kruiden en serveer eventueel met een salsa. Alle toprecepten op een rij!

Lamsrack met specerijenrub maken

Lamsrack met specerijenrub maken

Ingrediënten

4 personen

2 cm

verse gember

1 teen

knoflook

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

1 tl

versgemalen zwarte peper

2 el

arachideolie

2

verse lamsracks

Dit heb je nodig

  • vleesthermometer

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  2. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng met de curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.
  4. Doe de lamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
  5. Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander.