Skottelbraai recepten
Skottelbraai recepten

Skottelbraai recepten

Lekker voor op de camping of gewoon in eigen tuin: kokkerellen op de skottelbraai! Ideale gerechten zijn paella, noedels of pizza. Ook proberen? Hieronder vind je de lekkerste skottelbraai-recepten.

Skottelbraai kip

Skottelbraai kip

  1. Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Bestrooi de kipdijfilets met peper en het zout en bak ca. 8 min. op laag tot middelhoog vuur. Keer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de tomaten in de lengte.
  3. Neem de kip uit de pan en bak de ui in het achtergebleven bakvet 4-5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, tomaten, tomatenpuree, tijm en de olijven zonder het vocht toe en bak nog 3 min.
  4. Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
  5. Leg de kip terug in de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat nog 8-10 min. op laag vuur koken tot de kip helemaal gaar is.
  6. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het stokbrood.
Wat is een skottelbraai?

Wat is een skottelbraai?

Een skottelbraai zit ergens tussen een barbecue en grote wok in. Dit apparaat staat op een driepoot en heeft een ronde schaal. Wat je op een skottelbraai kunt doen? Bakken, wokken, grillen… ja, wat eigenlijk niet? Hierdoor is-ie fantastisch om mee te nemen naar de camping, maar natuurlijk is het ook heerlijk om erop te kokkerellen in eigen tuin.

Hoe kook je op een skottelbraai?

Een skottelbraai moet op een gasfles worden aangesloten. Deze flessen hoef je maar één keer aan te schaffen, want in de meeste gevallen zijn ze hervulbaar. Koken op een skottelbraai is bovendien erg eenvoudig, want hij heeft een ronde schaal die ovaal toeloopt. Handig: iets wat al gaar is, kun je hierdoor makkelijk opzij schuiven. Heb je zin in een pizza-avondje? Ook deze kun je makkelijk op de skottelbraai maken.

Hoe kook je op een skottelbraai?