- 1
- 2
- 3
Aantal personen
1 middelgrote ui | |
2 tenen knoflook | |
1 zak paprikamix | |
3 bosuien | |
395 gram scharrelkipdijfilets | |
1 eetlepel maizena | |
1 eetlepel zonnebloemolie | |
4 eetlepel sojasaus | |
2 eetlepel oestersaus | |
1 eetlepel rijstazijn | |
1 eetlepel honing | |
0.5 theelepel gemalen gember | |
0.25 theelepel chilivlokken | |
75 gram ongezouten cashewnoten | |
300 gram basmatirijst |
slowcooker (5 liter)
Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in stukken van 1 cm. Snijd ⅔ van de bosui in stukken van 3 cm.
Snijd de kip in stukken van 3 cm en schep om met de maizena. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 3 min. rondom bruin.
Meng ondertussen de sojasaus met de oestersaus, rijstazijn, honing, knoflook, gemalen gember en chilivlokken tot een saus.
Verdeel de kip, ui en paprika over de bodem van de slowcooker en schenk de saus erover. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de lage stand in 3 uur gaar worden. Voeg de laatste 30 min. de cashewnoten toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd de rest van de bosui in ringetjes en bestrooi over de kip cashew. Serveer met de rijst.