Sushi recepten
Sushi recepten

Sushi recepten

Sushi: je kunt ze bestellen, maar zelfgemaakt zijn ze het allerlekkerst!. Nigiri sushi met zalm, garnalen en avocado bijvoorbeeld. Rollen en vouwen maar. Jij kan het ook, echt.

Sushi maken: zo doe je dat

Sushi maken: zo doe je dat

  1. Spoel de rijst in een vergiet onder koud stromend water tot dit bijna helder is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen in een pannetje de rijstazijn met de suiker en het zout tot de suiker en het zout zijn opgelost.
  2. Giet de rijst af, schep het azijn-suiker-mengsel er met een houten lepel met luchtige bewegingen doorheen en laat de rijst 10 min. afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte en snijd een kwart ervan in 5 lange repen. De rest van de reepjes wordt niet gebruikt.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin het sesamzaad op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen.
  4. Leg een norivel op het werkblad, met de glanzende kant naar beneden. Verdeel met natte handen een kleine handvol rijst gelijkmatig over het vel. Houd de bovenste 2 cm vrij. Bestrooi met wat geroosterde sesam. Verdeel 1 reepje komkommer en 3 plakjes avocado over de gehele breedte.
  5. Rol met behulp van het sushimatje in 1 beweging de onderkant van het norivel over de vulling. Rol door tot het norivel de vulling en rijst helemaal omsluit. Bestrijk de bovenste rand met een vinger met wat water om de norirol dicht te plakken. Herhaal met de andere norivellen.
  6. Snijd de rollen met een nat, scherp mes doormidden. Snijd elke helft in 5 stukken. Serveer met kleine dotjes wasabipasta, sojasaus en sushigember ernaast en eet met stokjes.