Pilav
Pilav

Pilav

Om pilav (ook wel ‘pilaf’) te maken, fruit je ui in wat olie. Na het eventueel toevoegen van extra smaakmakers doe je de rijst erbij en blus je alles af met bouillon. Doet het je ergens aan denken? Precies! Zie pilav als Midden-Oosterse familie van de beroemde risotto.

Pilav maken: zo doe je dat

Pilav maken: zo doe je dat

  1. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontabletten, rozijnen, ⅓ van de vadouvan en het water toe. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de peren in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de rulstukjes met de rest van de vadouvan 5-6 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg, wanneer de rijst 15 min. heeft gekookt, de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit.
  4. Verdeel de pilav over diepe borden en verdeel het vegagehakt erover.