Vooraf te maken

Vandaag koken, morgen eten. Foodprep = key. Even opwarmen en je zet het eten zo op tafel. Serveer in een handomdraai een ovenschotel met pasta en courgette, maar zet ook in no time lekkere borrelhapjes op tafel. Geen stress op de drukke dagen.

Kruidig gehaktbrood

Ingrediënten

Aantal porties

3 bosuien

4 sneetjes witbrood

50 ml halfvolle melk

1 middelgroot scharrelei

2 eetlepel Panang rode currypasta

0.5 theelepel zout

900 gram kipgehakt naturel

5 cm gember

1 eetlepel arachideolie

800 gram Thaise wokgroente

200 gram mihoen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Snijd de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk. Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ei, de currypasta en het zout door het kipgehakt. Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.

  2. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de gember 6 min. Breng eventueel op smaak met zout. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.