Recept afbeelding: Taart

Taart

Als er iets is waar je mee kunt uitpakken op een verjaardag, high tea of brunch, dan is het wel taart. En daar hoef je niet eens de slingers voor op te hangen: ook als dessert of bij de koffie is taart een feestje. Bakken maar!

Taartdecoratie: hoe versier je je taart?

Taarten kun je vanbuiten versieren, zoals met botercrème, ganache, roomkaas, marsepein of fondant. Maar ook vanbinnen, bijvoorbeeld door er een surprise in te stoppen. Decoreer taart aan de buitenkant naar keuze met snoepjes, fruit, slagroom, kleurstofstiften, uitgestoken vormpjes fondant of marsepein. Of zet koekjes of chocolade rondom de taart en knoop hier een strik omheen. Eigenlijk is niets te gek. Leef je uit!

Wat is een lekkere taartvulling?

Lekkere taartvullingen zijn onder andere gele room, botercrème, slagroom, mascarpone of roomkaas, al dan niet op smaak gebracht met chocolade, pindakaas, jam en lemon curd. Vers seizoensfruit doet het ook altijd goed als taartvulling. Zomerfruit, aardbeien en frambozen of stoofpeertjes bijvoorbeeld. Of kies voor vlaaifruit uit blik voor een supersnelle deconstructed MonChou-taart.

Taart maken zonder oven: kan dat?

Heb je geen oven in huis en wil je toch taart maken? Dat kan! Voorbeelden van zogenoemde ‘no bake recepten’ zijn monchoutaart, cheesecake, kwarktaart, chocoladetaart en tiramisutaart. De bodem van deze taarten maak je vaak van verkruimelde koekjes en gesmolten boter. De vulling stijft met wat geduld gewoon op in de koelkast. Zonder oven dus!